Захариева изрази съболезнования на семействата на жертвите в Израел

0
86
Министърът. Снимка: Фейсбук, Екатерина Захариева
Министърът. Снимка: Фейсбук, Екатерина Захариева

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до израелския си колега Габи Ашкенази по повод трагедията със срутването на трибуна на стадион в района на планината Мерон, при която загинаха десетки хора.

„В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с приятелския еврейски народ. Моля да предадете израза на дълбокото ми съчувствие и съпричастност към болката на семействата на загиналите, както и да отправя надежда за бързо възстановяване на пострадалите“, пише в съболезнователното послание министър Захариева.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че поне 44 души са загинали по време на религиозния фестивал, а причината е струпването на огромно множество, при което е имало сблъсъци. От Националната служба за спешна помощ в страната заявиха, че десетки други са пострадали по време на ежегодния религиозен празник, известен като Лаг Баомер.

Премиерът Бенямин Нетаняху определи трагичния инцидент като „тежко бедствие“ и заяви, че се моли за жертвите. По официални данни на мястото на инцидента са присъствали десетки хиляди граждани, като това е най-мащабното събитие в Израел от началото на пандемията от COVID-19 досега.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments