Случка с меденрудничани

0
433
Меден рудник. Снимка: Гугъл мапс
Меден рудник. Снимка: Гугъл мапс

Еййй, преди малко каква случка ми се случи …

Вървя си и ме спират двама анцузлии:
– Шшш, мишок, ти що пишеш срещу Меден рудник, нещо ни ти ‘аресва ли, а? Ся щъ бушинираме.
Попитах ги:
– Пичове, имате ли виза?
Ония ме гледат „умно“ и единият казва:
– Мне, ко е туй?
Веднага звъннах на 112, че в Бургас има нелегално пребиваващи. Изпратиха патрулка и ги прибраха. Как така от Меден рудник ще идват без виза в Бургас?! По-късно разбрах, че и от КАТ са ги спрели, защото нямали винетка. Друг път да не забравят откъде идват и къде отиват!

Друг е въпросът, че не пиша срещу Меден рудник /МР/. Там имам приятели, познати, близки, съмишленици и т.н. Това е най-младият комплекс, цените на имотите са по-добри от другите места и комплексът заслужава похвала. Меден рудник е и най-добрата туристическа дестинация в бургаска област, а и не само. Имат си магистрала, море, гора, село, мол, забележителности като кръст, небостъргач, древни племена с тъмен цвят на кожата, богата фауна и куп други чудеса. Дори имало план да направят зоологическа градина, но се отказали, защото много пари щяла да излезе оградата, с която да обградят комплекса.

Така че това е комплекс-мечта, защото всеки си мечта да не живее в него. Лично аз го уважавам като комплекс, уважавам и хората от него. Ако чуете някой да казва, че съм негативно настроен към него – това е долна лъжа и интрига.

Не съм съдник на никой и всеки има право да живее, в който град си иска. Вярно е, че са малко нависоко и постоянно ги пердашат гръмотевици, но пък не могат да се наводнят, което си е голям плюс. Не забравяйте, че МР има хем интегриран градски транспорт, хем отделно платно за каруци, а велоалеите, по които препускат бесни бабички с ролери, са прекрасни.

Шегата настрана, но МР е прекрасно място за живеене. Не случайно мъдрите хора са казали:
– С питане и до МР се стига ……, но никой не пита за него;
– Всички пътища водят към МР …… и затова никой не минава по тях;
– Бог високо, цар далеко …… МР е далеко и на високо на баира.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments