Мая Манолова при президента: Бихме подкрепили правителство на промяната

0
108
Консултации на президента с Изправи се! Мутри вън!
Консултации на президента с Изправи се! Мутри вън!. Снимка: Скрийншот от видео

Президентът проведе консултации и с най-малката парламентарна група в 45-то Народно събрание – тази на „Изправи се! Мутри вън!“. Държавният глава подчерта, че разчита много на тях, така че да бъде търсен баланса между законодателни промени и времевият диапазон, в който да бъде създадено ново правителство. Той отново каза, че страната се нуждае от такъв кабинет и затова той е длъжен като държавен глава да изчерпи всички възможни хипотези.

Радев заяви още, че първият ден на Народното събрание е зарадвал всички и всички гледат с голяма надежда. Вторият ден е показал, че има динамика в очакванията и настроенията.

Мая Манолова беше категорична, че те няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, но биха гласували „за“ кабинет на промяната и на партиите на протеста:

„Нашата парламентарна група – на „Изправи се! Мутри вън“, е парламентарна група, респективно платформа, на обикновените хора, на гражданите. Ние сме изпратени в българския парламент, за да защитаваме техните интереси. Ние виждаме нашите приоритети в четири основни посоки – проблеми, търсещи решения, които вълнуват гражданите на България. Първият безспорно е свързан с умелото управление на пандемичната криза, с нов ваксинационен план и с поддържане и осигуряване на жизнеспособност на здравната система. Вторият приоритет е свързан с очакванията за незабавна икономическа подкрепа както за бизнеса, така за домакинствата, за българските граждани, за уязвимите групи. Ние сме готови и вече внесохме законодателен пакет за подкрепа на микропредприятията, на малките и средните фирми, на българските домакинства, на хората, останали без работа заради COVID кризата и на българските пенсионери. Третият приоритет е свързан с очакването на българските граждани да има стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи съдебна реформа и демократичните промени, които българите очакват, свързани най-вече с промяна в изборните правила, които да осигурят честен и прозрачен изборен процес. На четвърто място е това, че хората очакват сформиране на стабилен кабинет, който да застане зад обикновените граждани, зад българския бизнес и в условията на криза да върне доверието в институциите. 60% от българите декларират очакването за създаване на стабилно правителство.“

Манолова каза ое, че приветстват възможността за съставяне на стабилно правителство. Затова и те ще очертаят кръга на отговорности на тяхната парламентарна група.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments