АПИ: Има няколко оферти за цялостен ремонт на Дунав мост край Русе

0
190
Дунав мост
Дунав мост. Снимка: Wikimedia commons

Пет са отворените оферти за проектирането на ремонта на Дунав мост край Русе. В обществената поръчка влиза изработването на техническия проект за основен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево, който съвпада с първокласния път I-2 Русе – Разград, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Дължината на съоръжението на българска територия е около 1 километър. Мостът е част от общоевропейския транспортен коридор №9 и по него преминава автомобилният трафик от Източна Европа през нашата страна към Турция, Гърция и страните от Близкия изток. Построен е бил между 1952 и 1954 година.

На бъдещия изпълнител ще му е необходимо да направи подробно обследване на всички елементи от връхната конструкция и долното строене на съоръжението. Поръчката ще обхваща цялостен оглед на състоянието на стоманобетонната конструкция на пътната част на моста, извършване на геодезически измервания и при необходимост на инженерно–геоложки проучвания. Срокът за изпълнение ще е 180 дни.

От изготвения технически проект ще се извършат необходимите ремонтни дейности. Чрез него ще се определят конкретните ремонтно-възстановителни дейности на съоръжението, приблизителната стойност и срокът за изпълнението им.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments