Борисов от Исперих: Ресторантите отварят от 1 март

0
208
Премиер Бойко Борисов в Исперих
Премиер Бойко Борисов в Исперих. Снимка: Facebook

„На 1 март задължително отваряме ресторантите и по тази тема няма да се говори повече. И 2-3000 да са случаите, който има, отваряме. Дотогава трябва да е минала вълната.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в МБАЛ-Исперих. По думите му от утре всички ученици в малките населени места влизат в класните стаи.

„От утре пускаме в малките населени места учениците, всички паралелки. Няма да ги въртим, както в големите градове. Така че още няколко десетки хиляди деца ще започнат да учат.“

Според Борисов на хората им липсват ресторантите, но трябвало да издържат още 15 дни. Той благодари на лекарите в Исперих за работата им.

„Това, което гарантираме с финансовия министър, е до 28 февруари да получите парите си за медиците на първа линия, както и увеличението на заплатите. 50 млн. лв. имаме за болниците, които откриха COVID отделения. Трябва да е дошла и помощта за общинските болници от над половин милион. За първи път финансираме и общинските болници. Това също е направено за болницата. Хората, като дойдат да се лекуват, не ги интересува дали болницата е общинска.“, посочи премиера.

И тук възниква въпросът трябваше ли да се появи COVID пандемията, за да получат болниците финансиране, а лекарите увеличение на възнагражденията си? Защо през изминалите години на власт управляващите не реформираха здравната система, въпреки че от години специалистите алармират за проблемите в нея. Защо всичко се прави на парче? И вчера беше съобщено за лечебни заведения, които се намират в плачевно състояние – те защо не са приоритет на държавата?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments