8-годишно момиченце е в Неврохирургия след ритник от пони в Благоевградко

0
184
Пони
Снимка: Pixabay

8-годишно момиченце е пострадало, след като е било ритнато от безпризорно пони в парк „Бачиново“ край Благоевград. Детето е настанено за лечение в Неврохирургията на „Пирогов“ с черепно- мозъчна травма.

Инцидентът е станал през почивните дни в най-посещавания парк в града. Майката на момиченцето разказа пред „бТВ“, че се е разхождала с детето си в топлия слънчев ден. Тя седнала на една пейка и изведнъж чула викове. Видяла дъщеря си на земята, която била цялата изцапана в кал. Свидетели й обяснили, че била ритната от пони два пъти в областта на главата.

Полицията е започнала проверка по случая на това на кой са конете в парка и защо са пуснати безнадзорно. Според хората, разхождащи се там, животните са на небезизвестния мъж, по прякор Чората. Собственикът има ранчо с животни в гората над града. Агенцията по храните е отишла на проверка и е установила, че животните нямат чипове. Това затруднява работата на униформените по установяване на стопанина им. От Община Благоевград обясниха, че многократно са глобявали мъжа заради други инциденти. Той си плащал глобите и не предприемал никакви мерки.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments