Съветниците в Бургас ли стоят зад устройствата си по време на онлайн заседанието?

2
164
Проверка на кворум в ОбС-Бургас
Проверка на кворум в ОбС-Бургас. Снимка: Скрийншот от видео

Общинските съветници в Бургас ли стоят зад устройствата си по време на днешната 19-та сесия, която отново се провежда онлайн? Този въпрос провокира искане от Живко Табаков, който настоя да бъде направена поименна проверка на кворума, като всички 51 членове на местния парламент включат и своите камери. Ето как мотивира своето предложение Табаков:

„Няма как да нямаме съмнения, че това, което видяхме преди малко, че 51 човека гласуват, е истина. Това, което не видяха хората е, че системата се разпадна. Това задава много въпроси. Аз считам, че системата не е достатъчно ефективна да издържи работата на Общинския съвет. Не считам, че заседанията трябва да се провеждат от разстояние при положение, че се разхлабват мерките. Не считам, че бюджетът февруари трябва да се приема онлайн.“

Председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова му отговори да не прави внушения, че през февруари бюджетът на Община Бургас ще бъде приет на същото заседание чрез видеоконферентна връзка, защото това все още не е сигурно.

„Гротескна сатира. Лошо скроен сценарий. Това дава повод и на гражданите, и на медиите. Не знам какво ще напишат за тази 10 минутка. Почнахме със сериозни неща, но сега за този таймаут не знам какво ще кажат“, каза от своя страна Веселин Пренеров.

Искането на Табаков беше подложено на гласуване и одобрено. Така заседанието беше прекъснато и беше извършена поименна проверка на кворума. Оказа се, че всички 51 общински съветници са на линия, но почти никой от тях не успя да включи своята камера, за да удостовери това. Разпознаването беше направено само на база на гласа на членовете на местния парламент.

Искането на Живко Табаков показва ясно, че не само сред гражданите има подкопано доверие в Общинския съвет и Община Бургас заради различни скандални техни действия, но и сред самите членове на местния парламент, които не вярват в начина, по който действа мнозинството от ГЕРБ.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
мхм
мхм
3 години по-рано

По цял свят използването на камерата е задължително, само тук от 50 човека НИТО ЕДИН не успя да си включи камерта.

ВЛАДО
ВЛАДО
3 години по-рано

Ами тука им е скапана системата , както повечето работи дето се правят от общината и други герберски структури – изсипват се едни пари за нищо. Вие гледахте ли канализацията на Община Средец, която също не работи и като падне дъжд вместо да се оттича в канализацията от там почват да извират фекални води , като гейзери при това за 11 мил. лева и то на град колкото една шепа, но пак управляван от ГЕРБ от няколко мандата. Затова трябва да се махат.