Болницата в Тутракан има нужда от средства за COVID отделението

0
1669
МБАЛ-Тутракан
Снимка: МБАЛ-Тутракан, Facebook

Стартира дарителска акция за подпомагане на болницата в Тутракан. Лечебното заведение е едно от трите в област Силистра, където има разкрито COVID отделение.

Управителят на МБАЛ-Тутракан д-р Богомил Бойчев коментира пред „NOVA“, че със събраните пари искат да доизградят наличната кислородна инсталация, за да се подобри лечението на заболелите с коронавирус, както и да се направи мониторна система за наблюдение на основните жизнени показатели на пациентите.

„Това ще спести усилия и труд на медицинските сестри. Освен това ще подобри наблюдението над тези пациенти, тъй като всяко неблагоприятно развитие на заболяването ще бъде много рано регистрирано, видяно и реагирано на време.“

На болницата са нужни около 35 000 лева, посочи д-р Бойчев. По думите му в момента има събрани 12 000 лева, а всеки, който иска да дари, може да се свърже с болницата по всяко време.

Дарителската акция за събиране на средства е възникнала спонтанно – от граждани и дарители, които са били през годините. Всеки, който иска да остави своето дарение, може да го направи в кутиите за тази цел, поставени в следните търговски обекти:
– Изипей / срещу полицията/
– Магазин за млечни продукти на пазара
– Магазин „Кока кола“
– Магазин „Киряза“

Парични средства се набират и по банковата сметка на МБАЛ- Тутракан ЕООД:
IBAN: BG06STSA93000008097445
BIC код: STSABGSF
БАНКА ДСК ЕАД

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments