След тежките критики на Радев правителството спешно дава още 170 милиона лева на бизнеса

0
142
Томислав Дончев. Снимка: Общомедия
Томислав Дончев. Снимка: Общомедия

След като днес президентът Румен Радев отправи тежки критики към правителството за бюджета за 2021 година и мерките му за справяне с коронакризата, управляващите решиха да дадат още 170 милиона лева на бизнеса. Решението е било взето в спешен порядък и беше обявено от вицепремиера Томислав Дончев. Той заедно с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева се изправиха пред медиите, за да обяснят, че не приемали критиките на Радев и да го обвинят, че той пък не бил написал нито една стратегия за четири години на поста държавен глава.

Малко по-рано президентът беше категоричен, че бюджетът за догодина е неадекватен, нереалистичен и разоряващ. Според държавния глава следващият кабинет ще е поставен в много тежка ситуация, защото хазната ще е опоскана, ще има фалирали домакинства и бизнеси, няма да има приходи и освен това има и нула реформи и най-вероятно ще бъдем свидетели и на социално напрежение. Радев беше категоричен, че заложените в този бюджет приходи няма откъде да дойдат и съответно социалните разходи неминуемо ще бъдат спрени.

Дончев обаче не е на това мнение, нито Деница Сачева. Те обявиха, че бюджетът бил насочен към хората. И освен това бизнесът трябвало да знае, че ще получи още подкрепа заради новите мерки. Дончев обаче отказа да съобщи подробности за новите 170 милиона лева, като каза, че това щяло да бъде направено в понеделник, предаде „DarikNews“. Вицепремиерът каза и, че думите на държавния глава не се потвърждавали от международните институции.

Това мнение на президента за бюджета за 2021 година се споделя и от редица други политици и експерти. Те са категорични, че той няма как да бъде изпълнен и неговата цел е единствено да бъдат купени гласове за изборите за Народно събрание, които ще се проведат през месец март догодина. Въпреки всички критики обаче управляващите тази седмица приеха бюджета във вида, в който го бяха внесли.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments