Злоупотреба с деца: Австралийската полиция откри 46 жертви на “глобалната мрежа”

0
169
Дете със запушени уши
Насилие над деца. Снимка: Пиксабей

Австралийската полиция съобщи, че е спасила 46 деца и е арестувала 14 мъже след разследване на международна мрежа за насилие над деца, информира “BBC”Твърди се, че жертвите са били подложени на престъпления, включително сексуално насилие и други форми на експлоатация.

Разследването доведе и до три ареста в САЩ и идентифицира заподозрени в Европа, Азия, Канада и Нова Зеландия, съобщиха властите. Смята се, че случаят е един от най-големите по рода си в Австралия. Всички жертви са били на възраст между 16 месеца и 15 години, съобщи австралийската федерална полиция (AFP). 16 от жертвите са посещавали един детски център.

14-те мъже са били изправени пред общо 828 обвинения за експлоатация на деца, както и обвинения в бруталности, в които са участвали 4 животни. Властите заявиха, че мрежата е създала и споделяла изображения и видео онлайн.

Един от най-сериозните случаи включва заподозрян, който е работил в детски център в Нов Южен Уелс и е имал достъп до 30 деца, съобщи полицията. 27-годишният мъж е бил изправен пред над 300 обвинения, включително сексуално насилие. Неговият партньор, на 22 г., също е бил обвинен.

Полицията съобщи, че семействата на децата в центъра са били уведомени.

“Разкриване на мрежата”

Целогодишното разследване започна след съобщение от американски следователи за австралийски потребител на интернет, съобщи Франс прес. Това доведе до арест през февруари на 30-годишен мъж в град Уонг, северно от Сидни. Той е обвинен в 89 престъпления, включително насилие над две деца.

Полицията заяви, че случаят ги е довел до форуми в социалните медии, където са правени и споделяни снимки и видеоклиповеВ изявление на Федералната полиция в сряда се казва:

“Всяка заповед води до разкриването на повече предполагаеми нарушители и повече деца, които да бъдат спасени.”

Заподозрените – на възраст между 20 и 48 години – включват доброволен футболен треньор, електротехник, готвач, служител в супермаркет и служител за грижи за хора с увреждания. Осем мъже бяха арестувани в Нов Южен Уелс, докато три ареста бяха извършени в Куинсланд и Западна Австралия. Полицията не даде подробности за разследванията в чужбина. Командващият Австралийската федерална полицейска служба Кристофър Уудс каза:

“Тези мъже твърдят, че са произвеждали материали за малтретиране на деца за развратно удоволствие на своите връстници, без абсолютно никакво мислене за дълготрайните последици от действията им върху тези деца.”

И още:

“Никое дете не трябва да бъде подлагано на малтретиране и насилие от хора, които заемат високи позиции на доверие в живота си, независимо дали става въпрос за член на семейството, работник в детските заведения или футболен треньор.”

Миналия месец Федералната полиция в Австралия обяви арестите на 44 мъже в цяла Австралия в отделно разследване за експлоатация на деца.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments