Дарители осигуриха предпазни средства за община Пордим

0
89
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Община Пордим получи дарение от 100 броя предпазни очила и 100 броя маски. Защитните материали ще се използват от служителите в социалния сектор, които имат контакт с деца и младежи, страдащи от различни видове физически и интелектуални увреждания. Това съобщи председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов пред „Искра.бг“.

Михайлов е отправил апел за помощ и на него се е отзовал управителят на рекламна агенция „Нова реклама“ – Варна Веселин Николаев. Вторият заяви, че в такива трудни времена трябва да си помагаме, за да оцелеем като нация. Това не е първият му благотворителен акт и ще се постарае да помага и в други ситуации, ако има възможност.

Михайлов обясни, че хората, които полагат грижи за нуждаещите се, ще могат ги предпазят, тъй като са със слаба имунна система и не трябва да се подлагат на опасност. Председателят уточни, че Общината се нуждае и от допълнителни продукти:

Към този момент има гореща нужда от дезинфектанти, ръкавици и още предпазни маски, които да се дарят на личните лекари, социален патронаж, на доброволците, които разнасят храна и лекарства за възрастни и самотни хора. Нека тези, които имат възможност да помогнат, да се обадят в Община Пордим и да го направят. Говорим за едно малко място в България, но с богата история и твърде нисък бюджет.

Сред другите оказали съдействие са жена от Варна и пловдивският дизайнер Стоян Радичев. Първата е направила дарение от 56 броя предпазни маски, а вторият – 100 броя от същия продукт.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments